Страх от наводнение направи нощта безсънна в Дебелт: Като завали и чакаме сигнал да бягаме!

img

„Много трудно се изкарва нощта. Това е от години. Като завали и чакаме да се обади кметицата да ни каже „Бягайте“. Качваме се на колите и отиваме в Бургас, по два дни ни няма.“, каза в предаването „Здравей, България“ по Нова тв Румяна – жител на село Дебелт, община Средец. Местните хора бяха в готовност за евакуация, заради високото ниво на река Средецка. Реката е излязла от коритото си и водите й са достигнали до дворовете на няколко къщи.

Друг местен жител каза, че дрехите в дома му са изкарани от шкафовете и са вдигнати на високо. Той половината нощ е прекарал в колата си, въпреки, че кметицата на селото му се обадила, че водата се отдръпва. Хората са изкрали автомобилите си на нагорнище, за да бъдат в готовност да пътуват.

"При всеки по-проливен дъжд и голямо снеготопене къщите и нивите в селото се заливат", заяви кметицата на Дебелт Иванка Ангелова.

"Проблемът са язовирите. Те бяха направени за напояване. А сега се използват като рибарници", смята местна жителка.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    преминаващ
    2018-03-22 09:06:34

    Проблемът наистина е безхаберие с язовирите. Миналата седмица пресичах реката в раьона на Средец. Имаше стотици рибари, реката беше буквално гьолче, няма как за една седмица и няколко превалявания тази река която от години дори пресъхва през лятото и има сравнително висока дига, да прелее сама без "помощ" от неправилно изпуснат язовир.

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас