Нямаме индикации на този етап за опасност за живота и здравето на хората от повишените нива на реки. Следим всички потенциално опасни водоеми, изпратени са хора на място, заяви пред БургасИНФО зам. областният управител на Бургаска област Владимир Крумов. Той е бил на място в карнобатското село Сърнево, където река Русокастренска предизвика тревога у местните жители и накара мнозина да направят диги пред домовете си. „Действително, има повишаване на нивото на реката вследствие от обилния дъжд и снеготопене, но няма риск за живота и здравето на хората. В язовира, който се стопанисва от държавата, има 5 метра до преливника, което означава още много вода. Той се изпуска контролирано. Всички мерки са взети“, добави още Крумов.

Следят се и нивата на водата в Равнец, както и в селата на община Камено.

„Поискали сме финансов ресурс над 600 хил. лева. В Бургаска област има над 270 водоема. Предприели сме мерки за почистване на местата, докъдето може да стигне човек. От 1-ви май стартираме“, каза той.

От Община Камено съобщиха, че хората с тревога следят прогнозата, защото деретата на държавата стоят непочистени и никой не може да предвиди какво би се случило при по-проливен дъжд.