25-годишният бургаски полицай Вилиан Димов загина в ижестока катастрофа край Котел. Откаран в критично състояние за лечение в Сливен, няколко часа по-късно младият полицай е починал вследствие на тежките травми, пише kotelnews.com. При излизане от десен завой в условия на мокра и хлъзгава пътна настилка, водачът на лек автомобил „Фолксваген Голф“ губи управление над колата и връхлита върху идващия в насрещното платно лек автомобил „Рено“, управляван от 56-годишен мъж от гр. Хасково.

„ Когато излизаше от завоя, не можа да овладее колата и започна да прави нещо като дрифтове до момента, в който се блъсна с огромна сила в мен. Беше се завъртял така, че ме удари със задницата си, силно отскочи и се блъсна в мантинелата. Бърза помощ се отзова много бързо. Спряха и други участници в движението за да помогнат, дори в някои от колите имаше лекарки, едната до колкото разбрах от Шумен. Те се включиха в оказването на първа помощ на момчето, което не изглеждаше добре. От удара не знам по какъв начин беше извън колата, имаше доста кръв.”, разказа шофьорът на Реното пред kotelnews.com.

На мястото на тежкото ПТП пристигнал и близък на пострадалил, който обяснил, че момчето е служител на МВР и работи в Бургас, но сега бил в отпуск за няколко дни и всеки ден идвал по това време до Котел, за да спортува в градската фитнес зала. ”Опитен шофьор е, познава пътя, все пак е от района, нещо се е случило за да стане така. Колко пъти му казвах да си стои у дома на топло и да си почива…От 1963 г. съм шофьор, що катастрофи станаха на това място и в района на тези завой. Много трябва да се внимава, вижте на 50 метра от тук има два паметника на млади момичета. Малко по-нагоре преди години загинаха десетина деца в автобус, много народ загуби живота си по тези завои. Господ да пази”, каза той.

На няколко десетки метри от смачкания автомобил служител на ПБЗН-Котел носеше на ръце голямата газова бутилка на „Голфа”, която заедно с обемиста бас каса и усилвателя на аудио уредбата, от удара са изхвърчали от задната част на купето.