Шофьор на „Фолксваген Голф 4“, размахал газов пистолет на кръговото кръстовище на изхода на Бургас, е глобен със 100 лева за дребно хулиганство. Решението е на Бургаския районен съд след конфликтната ситуация, разиграла се на 19-ти март.

Тогава бургазлия оповести, че въпросният водач е искал да продължи към квартал Ветрен от крайна лява лента. „Излизам от кръговото край „Метро“, посока Ветрен и си карам в средна лента, която дава възможност да продължиш да се движиш в кръговото или да тръгнеш направо посока Ветрен. Някакъв пич от крайна лява лента реши да продължи за Ветрен, което няма нищо общо с правилата за движение по пътищата... За да не стане ПТП надух клаксона и си продължих да карам. В един момент този пич ме настига и ми размахва пистолет и явно искаше да спра да се саморазправяме... Обаче аз си продължих посока Ветрен, а той зави към 5-ти километър. Веднага след това позвъних на 112.“, разказва потърпевшия бургазлия.

Бабаитът зад волана е бил издирен, той е управител на строителна фирма. Съдът е преценил, че той е извършил хулигански действия, изразяващи се в размахване на пистолет, докато е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф 4”, към водача на лек автомобил „Ауди 80” след засичане на автомобилите на кръговото кръстовище на изхода на Бургас, в посока София.

„Съдът, като прецени степента на обществена опасност на деянието, както и обстоятелството, че той не признава извършеното от него, то за поправяне на нарушителя и за постигане на целите на превенциите на административните наказания на същия следва да бъде наложена глоба в полза на държавата в размер на законовия минимум, а именно глоба в размер от 100,00 лева.“, мотивира се съдът.