Мъж на видима възраст около 30 години с лек автомобил БМВ умишлено трови домашни кучета в квартал "Ветрен". По информация на жители, лекият автомобил, с който се предвижвал извършителят няколко пъти е обикалял района, преди да посегне на домашните любимци.

Само в рамките на няколко часа той е успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло, порода Джак ръсел. Това съобщава Дарик-Бургас.

Кученцето, гледано с много любов от стопаните си, е починало за 12 минути. Същият ден е било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло.

Инцидентът и с двете кучета е станал в неделя. Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Домът на потърпевшите е под 24 часово наблюдение. Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето.

"Това не е първия случай на подобен садизъм към животни в квартала. Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха вчера съседи на потърпевшите семейства от Ветрен. По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя.

Полицията в Бургас работи по случая.