Доброто все още съществува и то тези два дни беше показано искрено от хора, които живеят в малки населени места. Снощи цяла България обиколи новината за Сафет Халид от мъничкото село Зарица, който спаси 5 щъркела от премръзване, тази вечер сърцата на хората покори Ниазми от село Наум, община Каолиново. „Браво хора, вие сте с невероятни сърца“, коментират стотици хора, заразили се с доброто направено от този човек.

БургасИНФО с удоволствие разказва подобни истории, защото те показват, че доброто не се нуждае от показност, а иска просто голямо сърце. Свързахме се с кмета на село Наум - Гюрджан Емин.

„Това е човек, който живее в края на селото, забелязал е щъркелите, които са били в безпомощно състояние. Веднага е реагирал и ги е прибрал у дома си. Той живее със семейството на дъщеря си, има внучка, те са безработни. Но ето какво означава добрината. Никой не се замисля има ли място, пари и т.н. Хората просто искат да помогнат.“, каза кметът пред БургасИНФО.

Около десетина са били щъркелите, които мъжът е прибрал в дома си. Най-тежко пострадалите от тях днес са били взети от еко специалисти от Варна, за да бъдат лекувани. Останалите са в къщата на Ниазми и се вижда как са настанени по леглата и другата покъщниа на семейството, внучката на човека им се радва искрено.

„Утре цялото село ще мислим как да им осигурим прехрана и каква да е тя. Много е студено, как ще им дадем жабчета и червеи, но ще търсим малки рибки“, каза кметът.