Младежки културен център - Бургас, брейк клуб "Black Style" и инициативата "Бургас харесва младите" организират Национален брейк денс турнир, наречен "BATTLE TIME". Той ще се проведе на 17 март.

"BATTLE TIME" иска да подкрепи развитието на този вид танц и култура у нас. Турнирът е разделен в две категории - едната е за групи или отбори от 5 до 8 деца на възраст до 16 години, втората е за момичета и жени над 16 години.

Брейк надпреварата ще бъде разделена на два етапа. Първият е battle квалификации, което значи люти брейк битки между отделните участници. Този етап ще се проведе при закрити врати в Младежки културен център, с начало 12:00 ч. в събота, 17 март.

Вторият етап - Show (до 5 минути на отбор), ще е насочен към широката публика. Той ще представи съвкупност от хореографиите на всички групи и индивидуални изпълнители момичета, както и финалните битки от предишния етап. Шоуто е с начален час 19:00, мястото е зрителната зала на Културен дом на нефтохимика. Входът е 3 лв., а билети ще се продават в касата на НХК от 12.03.2018 г.

Жури на състезанието ще са световноизвестни съдии от Холандия, Франция и България, а именно:

- Пауло Нунес - Холандия (Paulo Nunes - Holland);

- Валентина Нагата - Рамос - Франция (Valentine Nagata - Ramos - France);

- Петър Атанасов - България.

Събитието е подкрепено от радио "MIXX", радио 1, радио "Power FM", БНР, общинско радио "Гласът на Бургас", вода "Аква Нова" и е първото от много години насам подобно състезание в град Бургас.

За повече информация можете да се обърнете към екипа на Младежки културен център - mkc_bs@abv.bg, тел.: 056/906524, или към брейк клуб "Black Style" - Мари Славова - battletimeburgas@gmail.com.