Българска стюардеса падна от самолет на летище в Уганда. Машината Boeing 777 се е готвела да излети за Дубай, когато се е случил трагичният инцидент. От съобщение на Външно става ясно, че е починала.

Това е станало в сряда на пистата на международното летище в Ентебе. Според английското издание „Дейли Мейл“ жената е отворила вратата на аварийния изход и е паднала оттам. Самолетът е на компанията Emirates и точно свалил пътниците от предишния полет и се готвел да качи пасажерите за следващия. Тя е била откарана в болница.

В генералното консулство на България в Дубай е постъпила информация за починала българска гражданка, която е работила за авиокомпанията „Емиратс”, съобщиха от МВнР. Инициалите й са Е. Й.

Консулството ни в Дубай е реагирало своевременно и е уведомило близките на починалата. Генералният консул Иван Йорданов е в постоянна връзка с тях.

До този момент не е получавано официално известие за причината за смъртта.

Според местното издание Trumpetnews името й е Елена Йорданова.

"Можем да потвърдим, че член на кабинния екипаж, за съжаление, падна от отворената врата, докато подготвяше самолета за излизатане за полет EK729 от Ентебе на 14 март. Пострадалият член на екипажа бе закаран до най-близката болница. Полагаме всички грижи и ще сътудничим напълно на влстите", се казва в съобщение на компанията. Според английското издание тя е починала от раните си.

„Фокс Нюз“ цитира официалното изявление на авиокомпания „Emirates“, която е собственик на самолета: „За нещастие, стюардесата падна през отворената врата, докато пътниците са се качвали на борда преди излитането“.

„Осигурили сме всички грижи и подкрепа за разтърсения екипаж и ще сътрудничим изцяло на разследването“, добавят от компанията.

Летищните власти в страната потвърждават за инцидента. Според тях тя е отворила аварийния изходи, но не става ясно защо .

Свидетели предполагат, че може да става дума за самоубийство.

Тя е видяна да държи нещо, което прилича на стъклена бутилка под брадичката си, преди да падне. Други свидетели твърдят, че са я видели да спори с останалите членове на екипажа.

Полетът до Дубай е направен, закъснял е със 75 минути, пишат още медиите.