Ужас в ромската махала в Средец след огнения ад в къщата на Антон и Анка: Жертвите станаха 4, животът на Коста виси на косъм (ВИДЕО + СНИМКИ)

img

Ромската махала в Средец, където снощи изгоря къщата на Антон и Анка, днес буквално ври. Още в пламъците са загинали бащата и две от четирите деца на мъжа и жената, живеещи на семейни начала. Останалите две деца и майката бяха откарани в Клиниката по изгаряния във Варна.

„И тя почина. Чудим се как да приберем тялото от Варна, кой ще ни помогне за погребението, както на нея, така и на Антон и на другите две деца - Мария и Мильо, които са в Бургас?”, каза мъж, който пред БургасИНФО се представи за първи братовчед на Антон. Хората вече смятаха, че жертвите са пет, но се оказа, че 11-годишният Коста все още продължава да се бори за живота си.

Антон бил дървосекач и имал бензинова резачка за дърва. Тя била забравена до печката с твърдо гориво и буквално се взривила. Пламъците бързо обхванали цялата къща, която се намира в самото сърце на ромската махала и пътят до нея представлява кална пътека.

„Пожарната дойде без вода и ни караха с кофи да гасим пламъците. Ако бяха дошли по-бързо и имаха вода, може би някой от семейството щяха да са живи”, твърдяха днес съседите.

"Жената почина. 11-годишното дете е в много тежко състояние и правим всичко по силите си, за да го спасим. Прогнозите за по-малкото дете са по-добри", заяви за БургасИНФО началникът на Клиниката по изгаряния във Варна доц. Ивайло Въжаров. В момента в Клиниката полагат грижи за децата Коста и Янко.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Онзи
  2018-03-10 12:43:39

  Който се смее на това нещастие да ми яде лайната

 •  
  Няма значение
  2018-03-10 01:29:26

  Нека бог го върне на пожарникарите които се смееха.Нямат никаква подготовка по цял ден играят карти и тенис.Калпави смукачи на държавни пари

 •  
  Мег
  2018-03-08 20:38:33

  Всички тези сиирджии, които гледат пожара, ако бяха хвърлили по една кофа вода щеше да го изгасят, Но....... те понеже са "изрядни данъкоплатци на държавата, на общината, работят, осигуряват се, плащат си тока и водата и не чакат нищо на готово", ТА по този повод им се полага всичко-здравни услуги, пожарна, безплатна храна в училище, безплатна детска градина и още куп привилегии които щом си българин не ти се полагат. Да ги гледаме и да ги издържаме още, да ги интегрираме и социализираме, а те да ни рогаят, да продължават да изискват от нас, защото сме им длъжни, защото управниците ги научиха да живеят на наш гръб. Внасяйте осигуровки и данъци за да има достатъчно пари да обслужваме ромите защото сме им длъжни...........

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка