Ромската махала в Средец, където снощи изгоря къщата на Антон и Анка, днес буквално ври. Още в пламъците са загинали бащата и две от четирите деца на мъжа и жената, живеещи на семейни начала. Останалите две деца и майката бяха откарани в Клиниката по изгаряния във Варна.

„И тя почина. Чудим се как да приберем тялото от Варна, кой ще ни помогне за погребението, както на нея, така и на Антон и на другите две деца - Мария и Мильо, които са в Бургас?”, каза мъж, който пред БургасИНФО се представи за първи братовчед на Антон. Хората вече смятаха, че жертвите са пет, но се оказа, че 11-годишният Коста все още продължава да се бори за живота си.

Антон бил дървосекач и имал бензинова резачка за дърва. Тя била забравена до печката с твърдо гориво и буквално се взривила. Пламъците бързо обхванали цялата къща, която се намира в самото сърце на ромската махала и пътят до нея представлява кална пътека.

„Пожарната дойде без вода и ни караха с кофи да гасим пламъците. Ако бяха дошли по-бързо и имаха вода, може би някой от семейството щяха да са живи”, твърдяха днес съседите.

"Жената почина. 11-годишното дете е в много тежко състояние и правим всичко по силите си, за да го спасим. Прогнозите за по-малкото дете са по-добри", заяви за БургасИНФО началникът на Клиниката по изгаряния във Варна доц. Ивайло Въжаров. В момента в Клиниката полагат грижи за децата Коста и Янко.