Баща и две деца са загинали в голям пожар в къща в Средец, а майката и другите две деца са с опасност за живота. Огънят е лумнал късно снощи в къща, разположена на ул. "Захари Стоянов". В нея на семейни начала са живеели мъж на 34 години и жена на 38 години, заедно с четирите непълнолетни деца на жената.

От пожара е загинал мъжът - 34-годишният А.Й., както и две деца - 6-годишната М.И. и 12-годишният М.Ш.

38-годишната А.И. и двамата й синове – К.Ш., 11-годишен и Я.И., 8-годишен, са откарани в УМБАЛ – Бургас, а оттам във Военно-медицинска болница – Варна в Клиниката по изгаряния, с опасност за живота.

Снощи около 22.14 часа в Районно управление – Средец е получено съобщение за пожар, възникнал в частна къща, разположена на ул. "Захари Стоянов“ № 11 в Средец. Тя е обитавана от семейство, живеещо на семейни начала - А.Й., 34-годишен и А.И., 38-годишна и четирите непълнолетни деца на А.И. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила.

Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. Предстои да се извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието. По случая е образувано досъдебно производство.