16-годишното момиче от казанлъшко село, което е родило момче, а след това умъртвило бебето си, е привлечено като обвиняемо за убийството, каза районният прокурор Таня Иванова пред NOVA. Непълнолетната майка е получила усложнения след раждането и в момента е в болница под полицейска охрана.

Трагедията се разиграла в началото на март в казанлъшкото село Средногорово. Момичето родило в домашни условия. Минути по-късно новороденото било удушено. Тялото му било пренесено в неработещ хладилник в постройка край селото от бащата на бебето - мъж на 24 години, бе съобщено вчера.

„Бащата е оказал пълно съдействие на разследването. Той е очевидец на деянието. Неговите показания се подкрепят и от призната вина на майката”, заяви Иванова.

„Бащата е имал намерение да отглеждат съвместно детето и не е допускал, че ще се стигне до този край”, разказа още прокурорът.

Момичето е привлечено като обвиняемо за убийството на новороденото си дете. Тъй като е непълнолетно, се предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години. Тийнейджърката е признала вината си, определена ѝ е мярка за неотклонение, заяви Иванова.

„Бащата пък ще бъде съден за това, че живее с непълнолетна”, обясни районният прокурор.

Предстои изготвянето на психиатрична експертиза на младата майка.