Не знам да имаме оръжие, надявахме се нищо лошо да не се случи. Това обясни пред камерата на bTV Жулиета – съпругата на пловдивския рентгенолог д-р Иван Димитров, задържан за убийството на мъж, влязъл да краде в дома му.

„Благодаря на Господ, че е бил вкъщи – дава поне 4 нощни дежурства в месеца”, разказа жената, която сега сама гледа деца на 2 и 5 години. При роднини са – къщата на семейството е запечатана от разследващите.

За самата нощ на стрелбата Жулиета не иска да говори, тъй като тече разследване. По думите й д-р Димитров (който спи в отделна стая заради дежурствата си) не й казал, че е бил ранен от крадеца или че смята, че го е уцелил с пистолета. След сблъсъка си с него си легнал и след това отишъл на работа.

„Не е агресивен, много е грижовен, изключително много се грижи за нас. Той се старае нищо да не ни липсва”, разказа Жулиета.

Тя напълно оправдава постъпката му: „Аз съм му благодарна, че той ни е защитил и е защитил дома ни. Според мен това би направил всеки човек, който държи на семейството си”.

Митко Митков, близък приятел на семейството, разказа пред bTV, че под тепетата има огромна подкрепа за д-р Димитров: „Ако нещата протекат в най-лошия вариант за доктора и бъде задържан, ще има масови протести от страна на феновете на футболните отбори на Пловдив и други организации. Докторите са зад него”.

Източник: bTV