Инспектор на ИАРА е жестоко пребит от трима мъже, докато извършвал проверка на бракониерски улов на риба в язовир Мандра. От полицията информираха, че 56-годишният мъж бил сам на сушата докато двамата му колеги обикаляли с лодка водоема. Единият от тримата нападатели се оказа пиян и надрусан. Друг пък е едва на 17 години. Тримата мъже, отговорни за побоя, са задържани от полицията.

В Четвърто Районно управление - Бургас е получено съобщение за инцидент в близост до цех за риба, разположен в края на к-с "Меден Рудник" в посока с. Твърдица. Служител на ИАРА - Бургас, проверяващ сигнал за бракониерски улов на риба в езерото е пострадал при побой.

Установено е, че 56-годишният бургазлия, заедно с други двама свои колеги, извършвал служебните си задължения по проверка на сигнала и докато колегите му със служебна лодка били в езерото, той е нападнат, бит с юмруци и ритан в тялото от няколко мъже. След извършване на деянието нападателите избягали.

Докато разговаряли с пострадалия държавен служител, полицаите видели, че в близост преминава л.а. "Лада Нива" с бургаска регистрация, чийто водач не спрял при подадения сигнал, а увеличил скоростта си, опитвайки се да избяга. След кратко преследване "Ладата" е спряна, като е констатирано, че нейн водач е криминално проявеният М.П., 32-годишен от Бургас.

Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел - 1,01 промила. Тестван е и за употреба на наркотични вещества, като апаратът отчел наличие на кокаин, амфетамин и метамфетамин. М.П. отказал да даде кръв за химичен анализ, по случая е образувано бързо полицейско производство.

При извършената проверка на л.а. "Лада Нива", е установено, че с него се придвижвали 39-годишният криминално проявен Ж.Р. от с. Твърдица и 17-годишният му син - К.Р. Тримата мъже са разпознати от потърпевшия държавен служител, като извършители на побоя.

Задържани са със заповеди за полицейско задържане за срок до 24 часа. 56-годишният пострадал е разпитан в качеството на свидетел. Констатирано е, че вследствие на побоя, буразлията получил наранявания в областта на лицето.

Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление - Бургас.