За седми пореден път в Бургас ще се проведе традиционният турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР "Освобождение" посветен на Националния празник на България 3-и март. Традиционният републикански турнир "Освобождение" по стрелба с пистолет за служители на МВР, организиран от Спортната асоциация МВР, Община - Бургас и ОДМВР - Бургас стартира днес от 11.00 ч. с тържествена церемония по откриването, която се проведе пред сградата на Областна дирекция на ул. "Христо Ботев" № 46.

На официалното откриване на турнира присъстваха директорът на ОДМВР - Бургас - Старши комисар Калоян Калоянов, зам. кмета на Община Бургас д-р Лорис Мануелян и Вълчо Чолаков, областен управител на Област Бургас, които приветстваха участниците. Сред официалните гости на тържествената церемония бе началникът на КАТ и охранителна полиция – комисар Неделчо Рачев.

В турнирът ще вземат участие 16 дирекции на МВР от цялата страна, като бургазлиите са 18 души от ОД на МВР, Гранична полиция и Жандармерия, които ще премерят сили и ще се борят за отличията на Спортната асоциация МВР на стрелбищен комплекс "Аполо".

„Пожелавам успех на всички участници в турнира и разбира се най-вече на бургазлии, каза ст.комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас.

Турнирът се провежда за 7-ти пореден път, а Бургас е сред най-предпочитаните градове, където това се случва. Организаторите с гордост отбелязаха, че всяка следваща година дамите участнички в турнира се увеличават.