67-годишният Хасан Х. от село Билка, община Руен, е задържан затова, че прибрал 5600 лева от възрастна жена, станала жертва на телефонни измамници. Той е установен в резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение телефонна измама, осъществена в продължение на три дни до 23-ти февруари т.г. по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници”. Потърпевшата жена е 75- годишна бургазлийка, живееща на ул. „Ружа“, която предала сумата от общо 16 200 лв., като последната част била в размер на 5 600 лв., която оставила в торбичка под пейка в близост до Областна управа – Бургас.

Задържаният мъж направил пълни самопризнания и върнал 1 400 лв. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 67 годишния мъж продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Припомняме, че преди дни бяха задържани други две мулета – единият от тях бе криминално проявения и осъждан Г.Д., 58-годишен от Бургас, който на 19.01.т.г. отишъл пред бл. 6 в к-с „Зорница“ и прибрал найлонова торбичка със сумата от 8 500 лв., хвърлена му от 83-годишна бургазлийка през терасата на жилището й. Г.Д. занесъл част от парите на място, указано му по телефона и разположено в Северна България, като след задържането си с протокол за доброволно предаване върнал сумата от 1 000 лева. Второто муле - 60-годишния Н.К. от Свети Влас събрал от седем телефонни измами сумата от близо 59 973 лв. и златни накити / като 29 000 лв.от тях, собственост на 65 годишна бургазлийка и 81 годишен мъж от бургаския комплекс „Зорница”, въвлечени в идентични телефонни измами по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници” на 17.02.т.г., са намерени и иззети непосредствено след задържането на 60 годишния мъж.