През нощта снеговалежите от запад ще отслабват, но в Източна България ще са все още значителни. Утре и там ще са слаби, след обяд в много райони на страната временно и ще спрат.

Вятърът малко ще отслабне и ще е умерен до силен, от север-североизток. Ще бъде много студено, като сутринта температурите ще са предимно между минус 7 и минус 12 градуса, на места - и по-ниски, а и дневните почти навсякъде ще са отрицателни - между минус 2 и минус 7 градуса, в югоизточните райони - малко по-високи. През нощта срещу сряда, с преминаването на нов средиземноморски циклон, от югозапад валежите отново ще се активизират. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг, които след обяд ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 2-минус 5 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 4-5 бала, след обяд ще отслабва.

Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

В сряда с обръщане на вятъра от север-северозапад ще нахлуе нова порция студен въздух. Отново ще има валежи от сняг, на повече места и повече като количество в югоизточната половина от страната. По-късно през деня от запад валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва. Минимални температури - предимно между минус 14 и минус 9 градуса, максимални - между минус 9 и минус 4 градуса, в крайните югозападни райони - до 3-4 градуса.

Март ще започне с ниски температури - предимно между минус 15 и минус 10 градуса, в отделни райони - по-ниски. Ще бъде почти тихо. През деня ще има и слънчеви часове. Вятърът ще придобие южна компонента и ще започне затопляне. Дневните температури ще са между минус 6 и минус 1 градус.