Бургазлийка предлага да се въведе Синя зона в част от ж.к. „Лазур“. Тя посочва паркингът пред ТД „Зора“ в ж.к. „Лазур“ на ул. „Перущица“ трябва да е част от нея, както и зона за платено паркиране да има по улиците „Батак“, Перущица“, „В. Петлешков“, „Т. Каблешков“, както и улиците, заключени между тях и бул. „Демокрация“. Предложението на Катя Младенова е адресирано до Общинския съвет в Бургас.

„Всяка административна сграда трябва да има паркинг със свободни паркоместа за гражданите, идващи в някоя институция. Личен избор на тези граждани е дали да платят 1 лев, за да използват паркинга и да си спестят време или да търсят свободно паркомясто някъде в съседните улички и да се придвживат пеша до административната сграда.

Сега действащото законодателство дава възможност да се създаде ред в паркирането единствено чрез „Синя зона“. Увеличаващият се брой автомобили, евъзможността на гражданите да си намерят свободно паркомясто в близост до домовете си, непрестаните забележки кой къде живее, а къде паркира, пораждат напрежение, което стига до крайности катоо повредени чистачки и срязани гуми“, мотивира се бургазлийката.