Да се изгради улица на занаятите в свободното пространство на територията на Етнографския музей в Бургас. Около това предложение се обединиха общински съветници от постоянната комисия по туризъм, които разгледаха възможните варианти за предоставяне на терен на Регионалната занаятчийска камара за изграждането на такъв комплекс.

Според председателя на камарата Мая Стоянова, теренът зад училище "Св. Кирил и Методий" е най-подходящ. Той обаче се оказа с тежка инфраструктура отдолу – кабели, канали и затова там има в момента само преместваеми обекти, посочи главният архитект на общината Веселина Илиева. Според нея по-удачен е вариантът такъв комплекс да бъде изграден в свободното пространство на Етнографския музей.

"Аз смятам, че е добре да направим разговор с директора на музея, за да проучим възможността в границите на музея, защото за мен това е по-логично, отколкото да строим в улица и няма как да го направим", посочи Веселина Илиева.

Предстои предложението да бъде съгласувано и с директора на музя, а след това отново да бъде поставено за обсъждане на дневен ред, следващия месец.