Кметът на Бургас Димитър Николов ще бракосъчетае влюбени двойки на 14 февруари пред сградата на Общината.

Церемониите ще стартират малко след 12.15 часа в специално изграден сватбен кът от цветя и кристал, аранжиран от сватбена агенция и магазин за дизайнерски мебели.

Инициативата на Дарик радио Бургас, със съдействието на Община Бургас #ОсмелиСеДаКажешДа! е по повод Международната седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в над 23 страни по света.

Малко преди бъдещите семейства и техните близки да се съберат на площада, перголата, в която ще се извършват бракосъчетанията, ще бъде изнесеното студио на Дарик радио Бургас. Темата на предаването ще бъде за брака, семейството, децата и обичта.

До момента три двойки са изявили желание да се врекат във вечна вярност пред жители и гости на Бургас. Орисница на бъдещите семейства Димитър и Назифе, Мариана и Георги, Анелия и Асен е певицата Тони Димитрова.

И трите двойки са заедно отдавна. Димитър Начков, който ще бъде първи младоженец участва лично в изграждането на перголата. Двойка номер 2 са избрали датата не случайно. На 14 февруари са разбрали пола на своята дъщеричка.