62-годишен мъж от руенското село Каменяк предизвикал катастрофата с три коли на пътя Айтос-Бургас снощи, на километър след разклона за село Съдиево. Трима души са откарани в болница, където са оставени под наблюдение.

Той бил зад волана на „Фолксваген Поло“ и предприел неправилно изпреварване при насрещно движение, като блъска отпред вляво лек автомобил „Фолксваген Голф“, с бургаска регистрация, управляван от 21-годишния Е.Т. от село Мъглен, община Айтос. От удара Поло-то се завърта и блъска движещия се след него в същата пътна лента и посока автомобил „Ауди А 4“, с бургаска регистрация, управляван от 60-годишния Т.Ж. от Бургас. Ауди-то минава през канавка и спира в крайпътна нива.

При катастрофата са пострадали водачът на Голфа – Е.Т., който е с фрактура на лявата и без опасност за живота, водачът на Полото – Ю.М., който получил фрактура на дясното бедро и е без опасност за живота, както и неговата спътничка – З.М., която получила фрактура на подбедрицата и контузия в областта на гръдния кош и също е без опасност за живота. Тримата са настанени в отделение „Хирургия“ на УМБАЛ - Бургас за наблюдение.