Съжалявам много. Искам да докажа на обществеността, че съм достоен човек и това, което се случва, не е присъщо за мен. Съжалявам, бях изкушен. Съществото на моето деяние не с умишлена цел набавяне на средства. Целта беше страница за българи в чужбина и за по-добра България. Затова направих женски профил, за да привлека повече хора. Това каза пред съда 38-годишият Милен Стойчев, който стана скандално известен през ноември с това, че е искал пари от наивници чрез Месинджър, представяйки се като бедстващата красавица Мария Василева. Днес той обажалва мярката си за неотклонение задържане под стража. Настоява пред Районния съд тя да бъде променена и да излезе на свобода срещу гаранция.

Адвокат Цонев, който го защитава, каза, че иска изменение на мярката за неотклонение, взета на 17-ти ноември, защото тогава е установено, че има обосновано предположение той да е извършил престъплението, както е била отчетена и възможност да се укрие. Според адвоката, престъплението, в което е обвинен Милен, не е тежко. Липсват доказателства, че има опасност да се укрие. „Два месеца и половина предварителното следствие е събирало достатъчно доказателства и като гласност, и като свидетелски показания. Докателствата са 6 тома, има извършени експертизи. Той не е разпитван, с него не са провеждани следствени действия от задържането му до предната седмица, когато по негово настояване е проведен разпит. Два месеца никой не е пречил на разследващите органи. При събирането на доказателства не е присъствал защитник на Милен. Той има постоянен адрес, живее с баба си, за която се грижи“, подчерта адвокатът.

Прокуратурата иска той да остане под стража. По време на съдебното заседание днес стана ясно, че са установени още две банкови сметки с титуляр - бабата на Милен, и още една на Мария Райкова. Сдобил се с кредитна карта на Райкова като публикувал в сайт за обяви, че търси да закупи дебитна карта. В дома му били открити 4 флашкис банкови сметки и лаптоп, от който създавал фалшиви профили. Според обвинението той е работил от домашния си компютър и ако се върне вкъщи, можело да продължи с наречените от него "изкушения".

Адвокатът му пък попита как би могъл да продължи дейността си, след като от дома му всичко това е иззето.

Милен имал 1 присъда за обсебване през 2008-ма година, като наказанието му е 4 месеца условно лишаване от свобода.

Районният съд ще се произнесе за мярката за неотклонение в 15 часа.