С огромен наплив от клиенти и подаръци от Манчев и Шишков, първият Lidl в Созопол отвори врати

img

Лентата прерязаха кметът на Созопол Панайот Рейзи, зам.-областният управител Севдалина Турманова и Доротея Митева - директор продажби и логистика в Lidl за  Централна и Източна България

С огромен наплив от клиенти и подаръци с автограф от шефовете Манчев и Шишков, първият магазин Lidl в Созопол отвори врати. Пред стотиците жители на морския град, лентата прерязаха кметът Панайот Рейзи, зам.-областният управител на област  Бургас Севдалина Турманова и директорът  продажби и логистика за  Централна и Източна България в Lidl Доротея Митева.

Магазинът впечатлява с огромните си размери  и новия си, още по-модерен дизайн, както  и с мястото, което е отделил на историята на древния град. Още на входа посетителите са посрещани от мини експозиция, която е реплика на  златни и керамични находки от могилата,  окрита на терена преди строителството. Лидл България оказа пълно съдействие, логистична и финансова подкрепа за археологическото проучване и запазване на артефактите, които вече са част от експозицията на музея в града. Те бяха представени от директора на Археологическия музей Димитър Недев.

„Като кмет винаги съм насърчавал хората, които искат да инвестират в нашия град и винаги съм казвал, че сериозните инвеститори трябва да бъдат приоритет за нашата Община. Със съвместната работа на Общината и Lidl, показваме, че Созопол е добър партньор на бизнеса. Това, че се намирате на края на града е добре, защото Созопол се развива в правилната посока и Вие сте на правилното място.  Пожелавам на целия персонал  здраве,  късмет и търпение, много вода под кила, успех и попътен вятър ”, каза кметът Панайот Рейзи. На откриването присъстваха и председателят на Общинския съвет Красимира Германова, мениджърът на филиала Христина Петкова и стотици граждани.

„С откриването на този магазин, Lidl още по-категорично заявява своя инвестиционен ангажимент в България.  Това е  87-мият магазин на веригата в 46-тият поред град в страната. Той е  изграден изцяло върху новата концепция на марката за по-удобни и по-модерни магазини, които и са по-енергийно ефективни.  Тук нашите клиенти могат да намерят широка гама от различни  хранителни и нехранителни артикули, с характерното за Lidl оптимално съотношение между качество и цена”, заяви Доротея Митева.

Lidl  в Созопол впечатлява с по-нагледната подредба на различните видове продукти, която спестява време при пазаруването. В магазина може да бъде открито всичко необходимо за трапезата и дома – от богат хранителен асортимент до всичко за бебето и по-малките деца под марката Lupilu и най-новите колекции нa световноизвестния модел Хайди Клум. Lidl залага много и на продуктовата линия „Родна стряха“ с висококачествени продукти от български производители.

Първите клиенти на магазина, които буквално нямаха търпение вратите да отворят,  бяха посрещнати от чаровните шефове Иван Манчев и Таньо Шишков, които им подариха специалното издание на общата си готварска книга. Всеки можеше да получи и автограф от известните топ готвачи и насоки как да направи трапезата си по-изкушаваща с продуктите на Lidl.

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас