Залата на Апелативния съд в Бургас се оказа тясна, за да побере всички близки и приятели на загиналия велосипедист Евелин Дуков. Обвиненият за смъртта му – шофьорът Владимир Колев не дойде на съдебното заседание, на което в момента се разглежда жалбата му срещу определената му мярка за неотклонение „задържане под стража“. Колев е подал молба да не се явява, поради вложено здравословно състояние и стара черепно-мозъчна травма.

„Нито един път не е осъждан за употреба на алкохол за 37 години стаж като водач, има единствено акт за Гражданска отговорност и един фиш. Присъдите му са за кражби. Той казва, че не е виновен за случая и нито един свидетел няма да го е виждал да кара колата.“, заяви адвокатът му пред журналисти в кулоарите на съда.

В съдебната зала обаче прокурорът беше категоричен, че от доказателствата става ясно, че именно Владимир Колев е карал автомобила.

Натривките на автомобила от външната част съвпадат с тези на загиналия велосипедист, както и външното стъкло, където е блъснал главата си. „Промилите говорят за безотговорно поведение и намерение да се укрие, както и че е склонен да извършва престъпление. Има доказателства, че деянието е извършено в пияно състояние, каза прокурорът.

Адвокатът на Владимир иска домашен арест. Обвиняемият имал стара травма от брадва, като в главата има заменена с пластмаса кост. Той настоява за преглед от Лекарския съюз. Защитата на Владимир Колев отново подчерта, че нямало свидетел, който да го е разпознал преди 6-ти декември, а след това лицето му било по всички медии. Той не отрече подопечният му, че употребява алкохол, но го правел в почивната станция, където се грижел за майка си, която имала деменция.

Апелативният съд ще се произнесе в 14 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ