Изумена съм от порядките в един от най-старите и скъпи комплекси в Бургас. Бях на гости на приятели в бл 40 на "Лазур"и сутринта ме събуди ужасен тътен. С изумление видях как майка и вероятно неин син се борят с мръсен килим, овесен на стара конструкция още от времето на соца. Това пише Елисавета Колева от София до "БургасИНФО".
Килимът се блъскаше с такава сила ту от единия, ту от другия, че блоковете се тресяха. А понеже са наблизо, отеква страшно. Подобна гледка може да се види на село и е нелепа за град като Бургас и за елитен комплекс като "Лазур". Доколкото зная има Наредба на ОбС, с която подобни "дейности" са забранени. Като капак, наоколо се ветрееха чаршафи, пижами и бельо, на опънати между блоковете телове.
В европейските градове не може да се види пране и на балконите, защото това е забранено. Цивилизованите хора си имат сушилни и не си мятат гащите и сутиените пред очите на всички. За тупане на килими и дума не може да става. Има си препарати за почистване, има си специални прахосмукачки за пране, а тук има фирми за пране на килими, ако чак такива чистнци живеят из блоковете.
Възмутена съм, защото това е точно на пътя за плажа и хиляди чужденци гледат балканските ни нрави и се чудят що за народ сме, завършва писмото си г-жа Колева.