Клипът, на който се вижда как Йоана от Китен, рита малко коте, буквално взриви страстите. Грозната сцена предизвика остри реакции, но някои от тях преляха чашата с клетви и обиди не само по младата жена от стряскащите кадри, но и по нейните родители, дори и по невинни хора, които нямат нищо общо със заснетото видео и изобщо не са част от семейството. Още снощи бащата на Йоана – Атанас Петров, заяви пред БургасИНФО, че е буквално шокиран от видеото и беше готов на живо да покаже, че малкото котенце е добре, че е обгрижвано и хранено. „Полагаме толкова грижи за него. Дъщеря ми се е подвела, това е единичен случай, просто не знам как да обясня на хората, че животинчето е наистина добре.“, разтревожен каза той. Котето е съвсем мъничко и се казва Шарка, заради шарката на козинката си.

Организации за защита на животните обявиха, че са сезирали прокуратурата и готвят протест пред семейната къща на Йоана.

Майката на Йоана – Таня Петрова, днес излезе с послание след огромната вълна от коментари в социалните мрежи, което публикуваме без редакторска намеса:

Цялата социална мрежа гръмна с клипче на дъщеря ми, която рита котето ни. Това е лоша и неприемлива постъпка! Тя си понесе наказанието за нея. Осъзнава грешката си и това няма да се повтори. Котенцето ни е добре, хапва си, мърка и спинка. То не е"пребито" и няма никакви травми!

Незнам как това клипче е станало общодостъпно и разпространено къде ли не. Но аз и баща й не знаехме за него.Това разбира се е целенасочено и с цел да бъде омаскарено семейството ни. Най-страшното е, че това което се изля върху семейството ни от хората, които "обичат" животни е потресаващо.Това са най-ужасяващи обиди, клетви за СМЪРТ, заплахи за УБИЙСТВО. Нямате си представа за каква нечовешка злоба става въпрос.Това са обиди като УРОД, ИЗРОД, ИЗЧАДИЕ, ХЕРМАФРОДИТ, БОКЛУК, УМРИ... Заплахи "Ще те ИЗКОРМЯ", Ще те МЪЧА и гледам как бавно агонизираш, ще ПРЕБИЯ теб и семейството ти", ще те "УБИЯ" и още много от този род... Дали наистина хората, написали тези обиди и клетви могат да обичат животните??? И въобще може ли да има обич в сърцата им.?? Това също е НАСИЛИЕ! Това не е любов!!

Пак повтарям - не защитавам постъпката на дъщеря ми. Тя ще понесе своята отговорност. Извинявам се от нейно име на всички добри хора, които се разстроиха от каченото клипче! Но на тези, които претендират за човешки същества ще кажа.."нека първи хвърли камък този, който е безгрешен"...!

А на интригантите и сеирджиите мога да кажа, че ако бяха толкова активни в други дейности като помагане и правене на добри дела светът щеше да бъде много по- прекрасно място за живеене!“.