Общинският съвет реши: Билетчето в градския транспорт на Бургас поскъпва на 1,30лв.

img

За тези без електронни карти, цената е 1,50лв.

С 37 гласа „за”, 4 „против” и 4 въздържали се Общинският съвет на Бургас при поскъпването на билетчето в градския транспорт от 1лв. на  1,30лв. Това ще е цената за притежателите на електронни карти, а тези, които използват еднократен билет, закупен на борда на превозното средство, ще заплащат 1,50лв.

Билет за времево пътуване, закупен от водача от 0:00 ч. до 04:30 ч. ще е  2,00 лв.

Темата за поскъпването на пътуването в градския транспорт предизвика дискусии, но и единодушие в гласуването. Като мотив за увеличаване на цените, управителят на БургасБус Петко Драгнев посочи увеличаването на средната работна заплата, поддържането на нови автобуси, както и разширяването на автобусната мрежа.

Промяната влиза в сила от 1 декември тази година.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Meri
  2017-11-29 06:47:27

  Nikakkvo osnovanie dori v sf varnaha starata cena na bileta ot 1 lv ...bs s kakwo e pove4e ot sf ....aaaa sig s "golemite "zaplati hahah.....shte ima li kontrolori ot 1 vi kakwo e tva hilqda ceni razli4ni ....oberdjiiii

 •  
  Тодорова
  2017-11-28 13:11:53

  Увеличението на билетите за градския транспорт е неоправдано голямо! Гасподата , гласували това, явно не пътуват с градски транспорт - например от к-с Меден рудник до центъра!!! Какви са заплатите, а какви са цените - ще трябва да ходим през ден на работа, а който може да си го позволи с личите си коли. Новостите в градския транспорт са безспорни, макар не до там удобни за някои от пътуващите, но цената да беше по-поносима!!!

 •  
  Иванова
  2017-11-28 12:14:16

  Ето затова увеличават билетчето - "...за обновената визия на базата на „Бургасбус“. " За да могат участниците в проекта да изпълняват професионалните си задължения по възможно най-добрия начин, беше закупено и специализирано оборудване. Освен това беше изградена автоматизирана поливна система, която обхваща 11 декара и се грижи за обновената визия на базата на „Бургасбус“." На снимките се вижда новата поливна система, както и фонтанчетата и т..н. Да им е по-приветливо на господата! http://burgasbus.info/burgasbus/?p=7539

Най-новото

Актуални теми

Млад мъж загина, падна от тераса в центъра на Бургас

Голям пожар в Айтос, гори паркинг за тирове

Полицията натръшка двама топ автокрадци в ж.к. „Изгрев”