За това, което се случва по пътищата има отговорни много други органи преди МВР. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС.

Радев обясни, че за движението на АМ „Тракия“ не се предвиждат допълнителни патрули заради катастрофата тази сутрин. „Други мерки трябва да взимаме, които да бъдат преди това, а не след това както беше при Микре. Очевидно има недостатъци не само от гледна точка на контрола. За това, което се случва по пътищата има отговорни много други органи преди МВР. Не го казвам, за да извинявам министерството, ние си знаем мястото, но ние се обясняваме винаги“, подчерта вътрешният министър.

„Има пътища, цялата държава, едните в населените места и общините, има и други хора, които отговарят за обучението за транспортните средства и най-накрая се появяваме ние, които контролираме лошите, наказваме и се опитваме да накараме нарушителите да не нарушават закона и правилата за движение по пътищата. Говорили сме с всички по веригата да си поемат отговорността. Тази отговорност е обща и всички трябва да направим нищо. Стигнали сме до минус 40 спрямо миналата година. За една седмица жертвите са 31“, каза Валентин Радев.
Той добави, че няма тенденция за повишаване на престъпленията. /БГНЕС