След няколко неуспешни опита, едно равенство и минимални загуби, “Фрегата” успя да победи. В отложена среща от четвърти кръг изцяло подмладения състав, спечелиха две точки при гостуването си на „Локомотив” /Горна Оряховица/.

Момчетата на треньора Иван Радев победиха седмия във временното класиране с 35:30. На полувремето юношеският състав на „Фрегата” водеше с 20:15. В 40-та минута бургаските хандбалисти увеличиха преднината си на десет гола – 27:17, но липсата на смени намали процента на успеваемост в атака и това доведе до намаляне на разликата.

Най-резултатен за победителите беше Пресиян Русинов с 14 гола. Росен Колев добави 10, а Станислав Пойдовски – 6.

Със сигурност първата победа ще донесе повече увереност на възпитаници на Иван Радев в предстоящите мачове от турнира за Купата на България при мъжете. Съперник на „Фрегата” е „Осъм”. Победителят ще бъде излъчен в една среща. Мачът е на 26 ноември от 14.00ч, като СТК на БФХ обяви, че срещата ще се играе в “топлата” зала на Ловеч. Ръководството на “Фрегата” се надява, но не очаква, домакините да подсигурят в залата необходимите 14 градуса за провеждане на мач в лицензирана зала, както изискват разпоредбите на БФХ. При победа над Ловеч, предстои мач срещу Шампиона на България “Локомотив” Варна.

Последното домакинство за пъренството за “Фрегата” е на 03 декември от 15.00ч в спортна зала “Младост”.

“Фрегата” кани всички привърженици на изцяло бургаския отбор да подкрепят младите момчета.

Основен спонсор на бургаския тим е транспортна фирма "М-Бус".