Деца- сираци от България, Румъния, Бангладеш, Шри Ланка, Филипините, Джибути, Сомалия и Нигерия са били "купени" и наети за сексуални робини в Саудитска Арабия. Това твърди в интервю за френския вестник "Льо Монд" саудитската принцеса Амира Бинт Ейдейн Бин Нейеф. Тя сподели, че робството в Саудитска Арабия е под различни форми, но е държано в тайна от хора от кралската фамилия.

Принцеса Амира е бивша съпруга на саудитския принц Ал-Уалид бин Талал, който наскоро беше арестуван в рамките на антикорупционна акция.

Според нея град Джеда се е превърнал в пазар за робини, където се използват непълнолетни момичета за секс партита, включващи злоупотреба с наркотици и алкохол. Информацията предава Dnes.bg.

"Децата стават собственост на онези, които ги купуват, и нямат право да си тръгнат сами без разрешение. Дори и азиатските прислужници, които идват да работят тук, често се превръщат в робини. Младите момичета са разделени на по-малки групи и експлоатирани за неморални действия", казва принцесата.