Градският логистичен парк предлага отлични възможности за стартъп предприятия

img

Във все още развиващата се зона вече оперират 25 компании

Градът ни предлага всички необходими условия за развитие на малък и среден бизнес. Около това мнение се обединиха участниците в провелия се вчера БизнесПро форум "Директни програми за финансиране на ЕС".

Срещата се проведена в Грандхотел "Приморец", като част от проект на сп. ENTERPRISE и комуникационна агенция ProWay, в партньорство с Индустриален и логистичен парк и КРИБ - Бургас. Неговата цел бе да насърчи регионалния бизнес към по-голяма активност в посока разработване на проекти за развитието на малкия и среден бизнес от ЕС.

На конференцията присъстваха зам.-кметът на Община Бургас по финанси и бюджет Красимир Стойчев, изпълнителният директор на Логистичен индустриален парк - Бургас Стамен Стамов, Надя Гогова - управител на сп. ENTERPRISE и Стоян Стоянов - представител на комуникационна агенция ProWay.

Като представител на местната власт, Красимир Стойчев гарантира пълна подкрепа за бизнес начинанията, стартиращи на територията на бургаския регион.

Логистичният парк на Бургас бе посочен като отлична възможност за стартова инвестиция на младите предприемачи пред аудиторията на форума. Зоната е едно от посочените места, където стартъп предприятия могат да развиват бизнеса си на високи европейски стандарти.

Стратегическото разположение, иновативният подход в проектирането и изграждането на Индустриален и логистичен парк - Бургас, както и партньорството с Община Бургас и Национална компания "Индустриални зони" бяха посочени като основни предимства на парка.

Във все още развиващата се индустриална зона има 25 компании, опериращи в различни сфери - от високотехнологични производства, през хранително-вкусовата промишленост, до обработка на метали и производство на метални изделия.

 

По време на БизнесПРО Форум "Директни програми за финансиране от Европейски съюз" бяха обяснени механизмите за печелене и управление на проекти по някои от най-популярните европейски финансиращи процедури, като ERASMUS+, Програма Хоризонт 2020 - Инструмент за малки и средни предприятия и др.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Млад мъж загина, падна от тераса в центъра на Бургас

Голям пожар в Айтос, гори паркинг за тирове

Полицията натръшка двама топ автокрадци в ж.к. „Изгрев”