Ще освободим тялото на загиналото момче Костадин Джардов, да си го вземат без пари. Това заяви пред свидетели след избухналия скандал представител на агенция „Архангел Михаил“. Към 16 часа тялото е предадено на родителите, по разпореждане на Икономическа полиция. Бащата Апостол вече е в Атия и е в нервен срив след драматичната ситуация, с която се сблъска днес в и без това огромната трагедия за семейството. Майката Наташа вече е пристигнала от Беларус, казаха нейни близки.

Служител на агенция "Архангел Михаил", която стана причина за скандала, показа днес пред репортер на БургасИНФО, сметката, която била натрупана за три дни престой на тялото. Общата сума от 1360 лева беше поправена на 560. Впечатление прави, че горе няма изписано името на възложител, а само трите имена на Костадин Апостолов Джардов - 16 години. Така и не стана ясно как тялото на детето е попаднало в агенцията и какво се е случило в тези три дни, докато родителите на Костадин са съответно във Франция и в Беларус.

Това е "документът", с който агенция "Архангел Михаил" е оформила сметката за извършените услуги.

Всъщност се оказа, че капанът, в който попаднаха близките на момчето в своята трагедия, е заради сложни взаимоотношения между погребални агенции и адвокати, водещи дела на пострадали при ПТП. Това твърдят и двете спорещи страни (цялата хронология на жестокия скандал вижте в нашата Тема в развитие).

Като почине човек при катастрофа, неговите близки си избират кой да ги представлява. Всички агенции обикновено са свързани с адвокати, макар да нямат такова задължение. Някой по веригата им пробутва адвокати от различни сдружения. Ако загине човек в ПТП, неговите близки имат право от обезщетение, което трябва да бъде изпълнено от застраховката на автомобила на виновния водач. Така обикновено се договарят различни комисиони, обясни схемата опитен юрист пред БургасИНФО.

Припомняме, че грозният скандал с тялото на загиналия при катастрофата край Атия Костадин Джардов избухна днес, когато бащата Апостол се прибра от Франция и отиде да организира погребението на сина си. То ще се състои в петък в Черноморец и родителят днес, заедно със бившия си съученик Христо Бардуков, отиде до агенция „Покой“ да поеме траурната церемония. Тогава обаче се оказа, че тялото на детето е вече в камера и в ковчег на друга агенция - „Архангел Михаил“.