Ножът, с който е бил наръган Ванг Ш. - управител на китайския ресторант „Реверанс“ в бургаския ж.к. „Изгрев“, е останал в тялото му при борбата с нападателя (ВИЖ ЗА СЛУЧАЯ ТУК). Крадецът, който се опитал да обере заведението и е срещнал съпротивата на шефа, е бил без ръкавици, разказаха потресени служители на ресторанта пред БурасИНФО. Персоналът е в шок от случая. Служителите описват Ванг, който е китаец, но с българско гражданство, и неговата съпруга, като много мили и трудолюбиви хора. Приятели и служители бързо са се организирали да дарят кръв за операция на пострадалия управител, който бил опериран днес. Служителите в ресторанта посрещнаха с удовлетворение новината, че нападателят е задържан. Те имат подозрения, че е възможно той да е бил бивш служител. Нападението е станало в неделя, когато управителят затварял заведението.

Припомняме, че за опита за обир е задържан Георги Г., който е на 21 години от Бургас. Той е обвинен за това, че на 19.11.2017 г. докато опитвал да открадне оборота от 800 лева, наръгал Ванг Ш. на 39 г., като му нанесъл удар с нож в областта на таза и му причинил прободна рана с размер 10 см.

Тежкото умишлено престъпление е било разкрито в резултат на отличните действия на служителите на ОД МВР Бургас.

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.