„Подари Коледа“ е Областна фондонабирателна кампания на БЧК – Бургас в помощ на деца в неравностойно положение. Тя се провежда от 2006 г. насам. За своята 11-годишна история в кампанията са подпомогнати близо 1150 деца с подаръци, лакомоства, куклен театър или коледно тържество.

Общата събрана сума от доброволците през годините е е 22 127 лв. Готовността на младежите да помагат, в съчетание с оригиналните им идеи, е допринесла за огромния успех на кампанията „Подари Коледа“ и налагането й през годините.

За втора поредна година доброволците на БМЧК – Бургас ще разпространяват брандирана картичка на БЧК-Бургас „Подари Коледа“ , която е на стойност 1 лв. Всеки е свободен да дари и повече. Средствата са предназначени за деца от засегнатите от наводненията семейства в област Бургас, както и за деца в неравностойно положение.

Гражданите и фирмите, желаещ да се включат в кампанията, могат да заявят количеството картички, които желаят да закупят в офиса на Български Червен кръст в к-с „Възраждане“ или на тел. 0899/89 57 88.

Средства се събират и по сметката на Фонд „Милосърдие“ към БЧК-Бургас

Уникредит Булбанк АД – клон Бургас

Сметка IBAN: BG58UNCR76301077481889

SWIFT BIC код Булбанк: UNCRBGSF