На 24 ноември /петък/ от 18:30 часа в зала "Аула" на Окръжен съд - Бургас ще се проведе първия концерт от поредицата музикални събития по повод 70 годишнината от създаването на детски хор "Милка Стоева".

По време на събитието под наслов "С песен през годините", ще прозвучат класики като "Репетиция за концерт", "Приспивна песен", "Сбогом, черноморско лято", "Тъй както славеят", "Стара са майка ни ложе", "Италианска полка", "Серенада" и още много други знаменателни творби.

Изпълнители на ретро - произведенията ще бъдат настоящи хористи от детски хор "Милка Стоева" и хористи от смесен хор "Бургас" - двете представителни формации на школата.

Вход свободен!

Детски хор "Милка Стоева" е създаден през 1947г. от известния педагог, композитор и диригент Борис Ибришимов. Със своята богата 70 годишна творческа биография, бургаската формация се нарежда сред най-добрите български хорове в страната. В годините е прерастнал в хорова школа, възпитала и създала много известни музиканти, певци и ценители на музиката и изкуството. Огромен дял за високото ниво, за големите международни отличия и активен културен живот на състава има дългогодишният диригент и ръководител на хора - Милка Стоева, чиито име хорът приема през 2003 година. Към настоящия момент диригент и ръководител на школата е Светла Стоева.