Голямата мечта на 16-годишния отличник от ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Бургас Костадин Джардов, чийто живот днес беше отнет от шофьор на „Шевролет“ на пътя Созопол-Бургас, е била да има свой собствен ресторант – с детски кът, шоколадов фонтан и шоколадови фигури, дори суши от шоколад. Момчето с огромно желание е вървяло към целите си, участвайки в конкурс, чиято награда е била посещение в Швейцария. „За мен това ще бъде невероятно преживяване, защото Швейцария е родината на шоколада. Понякога мечтите се сбъдват“, с истински стремеж към успех казва момчето във видео от пролетта на тази година, в което представя идеите си.

Костадин е роден в Беларус, учи в 10-ти клас в професионалната гимназия в Бургас.

16-годишното момче бе убито на пешеходна пътека малко преди 7 часа тази сутрин. Както вече писахме фаталният инцидент е станал на пешеходната пътека на кръстовището за с. Атия и Военоморска база – Бургас по пътя Созопол - Бургас.

Той беше блъснат от джип „Шевролет Каптива“, с бургаска регистрация, управляван от 59-годишния Кирил Георгиев, пътуващ от Черноморец в посока Бургас.

Шофьори, станали свидетели на инцидента, коментират, че водачът е имал странно поведение, държал се е с две ръце за главата.