Шофьорът на Шевролета – Кирил Георгиев, който днес уби 16-годишния ученик Костадин Джардов на пътя край Атия, имал наследствена къща в Черноморец, а бизнесът и дома му били в Бургас. Жителите на Черноморец са в шок от трагедията. „Той е възпитан и кротък мъж, няма мутренски изпълнения, никога е нямал неприлични прояви. Семейството е тихо и спокойно. След подобен ужас има едно почернено семейство, както и друго – чийто живот е вече разбит“, коментираха потресени жители на Черноморец пред БургасИНФО. Кирил имал в морското градче магазин за рибарски принадлежности, през лятото живеел там. През останалото време прекарвал уикендите в Черноморец, а в понеделник се прибирал към Бургас, както вероятно се е случило и във фаталната сутрин днес. Кирил Георгиев е на 59 години, има две дъщери.

Жителите на Черноморец настояват да се вземат мерки за обезопасяването на района около пешеходната пътека и автобусната спирка край Атия. "Колко трагедии трябва да станат, за да се намери решение. Пътят е осеян от паметници", коментираха местни жители.

„Там задължително трябва да бъдат взети мерки. В момента има една камера, която не работи и която не спира скоростта на автомобилите. Необходими са или легнали полицаи, или кръгово кръстовище“, каза кметът на Черноморец Добри Добрев.