Кметове, депутати, общински съветници от ГЕРБ лично разтоварваха хладилници и перални и ги отправяха към най-тежко пострадалите села от потопа в Бургаска област. В акцията се включиха зам.-председателите на ГЕРБ Цветан Цветанов и Димитър Николов, кметовете на Камено Жельо Вардунски, на Поморие Иван Алексиев, на Айтос Васил Едрев, на Средец Иван Жабов, всички депутати на партията от Бургаски регион – Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева, Иван Вълков, Галя Василева и Ася Пеева, както и общински съветници от Бургас и Камено.





Местни жители чакаха на площада да получат отнесените от наводнението уреди. Камионите разтоварваха в центъра на Полски извор техниката, а от там с микробуси се отправя към селата – Ливада, Трояново, Полски извор, Черни връх, Равнец и Братово, както и към бургаския квартал Горно Езерово.

Сумата, отделена от ГЕРБ за днешната акция, е 100 000лв. от партийната субсидия. Пазарната стойност на уредите е 140 000лв., но от веригата „Технополис” са направили отстъпка, като свой жест към пострадалите в бедствието хора.

„Сумата, която беше събрана от благотворителния концерт, орагнизиран от ГЕРБ миналата седмица в Дома на нефтохимика, все още е налична. Тя ще бъде насочена към нуждите на децата в районите, пострадали от бедствието”, каза пред БургасИНФО депутатът Димитър Бойчев, който е и областен лидер на ГЕРБ.

По инициатива на депутата Диана Саватева матраци и дрехи ще бъдат изпратени и в друго село, чиито местни жители преживяха наводнение – село Кости, община Царево.