Залата на Дома на ХНК тази вечер се оказа тясна за бургазлии, които посетиха благотворителния концерт, средстава от който ще отидат при децата от семействата в общините Камено и Бургас, които най-тежко пострадаха при проливните дъждове и последвалите наводнения в драматичната нощ на 24-и срещу 25-и октомври. Организаторите от ГЕРБ-Жени бяха поканили любими изпълнители, които разтърсват с емоции сцената и трогват различни поколения публика - Веселин Маринов, Стефан Диомов с „Петте сезона“, група „Four” с Преслава Минасян и танцов ансамбъл „Здравец“ – Камено, които с много сърце и дух изправиха на крака зрителите с много енергия, напълно безвъзмездно.

Кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Камено Жельо Вардунски също бяха сред публиката на благотворителния концерт, както и народни представители от ГЕРБ, и зам.-областният управител на Бургас Севдалина Турманова. „Искам да благодаря на всички Вас, за вашата съпричасност, за вашите добри сърца, че се включихте в една изключително благородна кауза, в подкрепа на всички бедстващи от наводненията. Удивен съм колко много доброволци се включиха бързо, за да се възстановят селата и да се почистят и ремонтират домовете. Помагаха ни хора не само от нашия регион, а и от цяла България. Едно голямо благодаря на всички! Аз съм горд и щастлив, че това бедствие отвори сърцата ни към хуманността и съпричасността", се обърна преди началото на концерта към изпълнилите зала НХК граждани кметът Николов.

Час преди началото на концертът отвори врати и базар, на който посетителите имаха възможност да закупят коледни лакомства, бижута и сувенири, а всичките 600 билета са били разпродадени само за няколко дни. Стойността на всеки билет е 10 лева, парите се събираха в кутия, като някой хора пускаха повече от обявената му стойност. Към сумата, събрана от продажбата на билети ще се добавят и парите от продажбите по време на благотворителния базар. Помощта, която всяко дете ще получи, ще бъде под формата на дрехи, обувки и учебници.