Помните ли бащата Мартин Жеков, който денонощие държа на крак полицаите и жителите на блок 51 в бургаския ж.к. „Славейков“ на 21 юни т.г.? Бургаският районен съд го осъди на пробация заради заплахите срещу трима старши полицаи от „Охранителна полиция“ към Второ РУП. Той е признат за виновен за отправените реплики „Имам огнестрелно оръжие и ще го използвам срещу първия, който влезе в дома ми“, както и „Ще заколя и него, и себе си!“. Мартин ще трябва да се явява и подписва при пробационен служител 12 месеца, ще трябва да полага безвъзмезден труд в полза на обществото 200 часа годишно за срок от 1 година.

Припомняме, че екшънът, който сътвори Мартин се превърна в истинска заложническа драма, като целият блок буквално беше окупиран от полицаи, криминалисти, психолози, а акцията се водеше лично от директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

В напрегнатата вечер на 21 юни е бил подаден първия сигнал за семеен скандал в жилището на 4-тия етаж в 18-етажния блок, при пристигането на полицаите, вратата е била отворена от жената, с която Мартин живее на семейни начала - Петя. Тя викала за помощ, била уплашена и казала, че той ги заплашва, че ще убие нея и детето им. Служителите успели да я издърпат на безопасно разстояние. В лявата си ръка бащата държал детето, а в дясната – нож с 10 см. острие. След това заплашил, че при опит да му вземат детето - ще скочи с него през терасата. Казал, че има пистолет и затворил вратата. Психолози и полиция се свързваха с него по телефона, докато в жилището бяха синът му и майка му. 20 часа по-късно служителите на реда го изведоха от апартамента.