Десетокласникът Кристиян е с хематом и в медикаментозна кома след два боксови рунда по 2,5 минути, състояли се в час по физическо в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вчера следобед. Момчето съвсем целенасочено се е боксирало със своя съученик Даниел. След това Кристиян е успял да стигне до 3-тия етаж на училището, когато е паднал и веднага е бил откаран в болницата, където в момента се възстановява.

Учителят по физическо Борис Ганев е разтърсен от случая и следи всяка новина за състоянието на момчето. „Искаше да е модерен учител и на момчетата, които тренират професионално, разрешаваше да се боксират и в часа, макар и съвсем за кратко. Иначе боксът не е включен в програмата. Но това са трениращи ученици. Доколкото разбрахме, момчето е имало стара травма, но факт е случилото се. Учителят се държеше с тях като с професионалисти. Двамата ученици вчера завършили рундовете, отишли да се измият и повече не се върнали в салона, защото е било края на часа. На пострадалото момче му е текнала кръв от носа и е стигнал до третия етаж“, разказаха ученици пред БургасИНФО.

Учителят Ганев каза пред репортер на БургасИНФО, че е дал всички необходими показания пред полицията. „Буквално съм изтръпнал в момента. Дано момчето да се оправи.“, каза той. Родители и ученици го сочат като стриктен и обичан преподавател.