Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) събира доброволци, които да помогнат на хората от село Ливада, община Камено, да се върнат към нормалния си начин на живот. Сборният пункт е в неделя, 8 часа, пред магазин „Кауфланд“ в ж.к. „Меден рудник“.

„Оттам тръгваме към село Ливада, където имат най-голяма нужда от помощ, защото хората са възрастни и са малко на брой, а пораженията са неизмерими. Проведени са разговори с няколко кмета и други високопоставени служители, и стигнахме до извода, че в село Ливада помощта е най-належаща. Няма значение от кой край на България си и какъв си - важното е да дойдеш и да помогнеш в името на Народа. Всеки, който има желание може да се включи и да помогне безкористно, защото едно от най-хубавите неща на този свят е да помагаш искрено на нуждаещите си!“, смятат инициаторите от ОЗБГ.

Желателно е всеки да е обут с ботуши или кубинки. „Който може да донесе кирки, лопати, колички за извозване на боклук. В селото имат инструменти, но може да не стигнат за всички нас, затова всеки да носи ако има на разположение. Там ще стоим цял ден, поне до 18:00 часа и си вземете храна, вода, дрехи за преобличане или поне резервни тениски. Събота го дават дъждовно време, но неделя по принцип няма да вали. Все пак е добре да сме подготвени и ако завали. Който разполага с високопроходим автомобил да дойде с него и да носи въже за дърпане, за всеки случай“, призовават от организацията.