Скъсаният язовир в потопа, който удави село Ливада и предизвика ужас у жителите на село Тръстиково, община Камено, е частният водоем „Чотората“, научи БургасИНФО след своя проверка. Предполага се, че това е една от причините за водната стихия, които все още се изясняват.

Припомняме, че двете населени места бяха сред тежкопострадалите при потопа в община Камено. В Ливада загина жена, а част от жителите на Тръстиково бяха евакуирани, поради опасност приливна вълна да залее единия край на селото.

Язовир „Чотората“ е собственост на фирма "ДИЕМ" ЕООД, като управител и собственик на капитала Димитър Мутафов. Той е син на Димчо Мутафов и д-р Елена Димитрова. Д-р Димитрова в момента е общински съветник от БСП в Общински съвет Камено.

Язовирът се намира върху възстановени земеделски земи по Карта на възстановената собственост.

Във фаталната нощ във вторник срещу сряда язовирът се къса и по дерето стига до р. Русокастренска , която прелива и залива с. Ливада. Скъсва и част от подпрорната стена на с. Тръстиково от страна на ливадите. Истинско щастие е, че не къса и другата стена откъм селото, коментираха експерти пред БургасИНФО.

Ето и ексклузивно видео от състоянието на язовира: