45-годишният Живко Великов буквално живее втори живот след потопа в село Полски извор, община Камено. Мъжът прекара зловещи 4 часа на пода в пълната с вода стая, чието ниво е било почти метър. Измъкнат е изпод леглото, като е жив по чудо и в момента се възстановявас в болница в Бургас. Сестра му Мима трепери от преживения ужас и все още не може да се отърси от шока. Първият етаж на къщата на семейството е залят с кал и боклуци, водната стихия е помела покъщнината, стаята на Живко е като след преминало цунами.

„Това беше зловещо. Не мога да повярвам какво се случи, просто беше трагедия.“, каза трепереща пред БургасИНФО сестрата на Живко – Мима. Мъжът е със здравословни проблеми и е почти неподвижен. Живее на първия етаж на къщата, а сестра му – на втория. В драматичната нощ във вторник срещу сряда, Мима си е легнала около 2 часа, а само половин час по-късно дъждът се излива над селото. В 6,30 часа тя става за работа и разбира, че няма ток. Веднага взема фенерче и слиза на първия етаж да провери брат си. Тогава се натъква на страховитата гледка, потопът е помел помещенията и покъщнината. Едва успява да отвори вратата, затисната от водата. Вижда леглото преместено, както и брат си под него, облечен с нощница и халат. Опитва се да го освободи от водния капан, но не успява сама. Излиза панически от къщата, за да извика някой да й помогне. Автомобилът й, който е бил паркиран отпред го няма, преместен от стихията. Хуква по улицата да търси помощ. Отзовават се съседи, които обяче също не успяват да измъкнат Живко от ада.

„Тогава хората се обадиха на кмета Иван Георгиев, който веднага дойде с пожарникари, вдигнаха леглото, измъкнаха момчето, изведоха го горе, облякохме го. Той беше премръзнал, но жив! Изключително много съм благодарна на тези хора. По-късно вече звъннах на 112, дойде полицията, извикаха линейка, всички се отзоваха бързо и навреме. Помогнаха всички.“, каза още Мима. След часовете, прекарани във водата, Живко бил премръзнал и в шок, съзнанието му буквално изключвало страховитите моменти. Откаран е в МБАЛ „Бургасмед“, където се възстановява. „Вече е контактен, разговаряме, по-добре е“, добави Мима.

Неизменно обаче сега идва въпросът: Как да продължи по-нататък? Стаите са потънали в тиня, мебелите са повредени, леглата са отнесени, всичко е очукано от стихията.

"Ум не ми побира какво да правя. На кого да разчитам? Държавата с какво ще ми помогне... Чухме за 325 лева помощ, но възстановяването не е само пари! Аз не знам какво ще правим", ужасена е Мима. Тя е служител в държавна фирма и се надява да има достатъчно сили, време, средства, за да се справи с щетите, нанесени от водата.

Днес Полски извор е като строителна площадка, притеснени хора с ботуши оглеждат огромните поражения по домовете и градините си, работници обикалят с лопати и машини.

„Беше страховита нощ. Просто потоп! Небето се отвори. Водата течеше като из ведро от небето.“, коментираха местни жители пред БургасИНФО.