Язовирите „Ясна поляна“ и „Ново Паничарево“, които поддържа ВиК – Бургас, се изпускат контролирано. При 450-460 м3/секунда допустим обем, изпускаме контролирано около 18 до 20 м3. 18% е свободният обем на яз. „Камчия“, който също се стопанисва от дружеството. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред журналисти в с.Черни връх. Той съобщи още, че няма прекъсване на водоподаването. Ако не заработят помпите в селата с проблеми, има налична питейно-битова вода в рамките на два дни.

В ранния следобед бяха преодолени последствията от 4 големи свличания на АМ „Тракия“, образували се в следствие на обилните валежи, като основното свличане беше в участъка около 330-331 км.

Припомняме, че затворен остава участъкът от републиканския път Братово през Полски извор. Отворихме участъка Долно Езерово-Братово. На пътното платно в участък по пътя Бургас – Средец в рамките на 400 метра има земни и водни маси. От няколко часа там сме създали организация на движение еднопосочно само в едното платно, посочи министър Нанков.