Акостирането на круизен кораб на Морска гара в Бургас предизвика драконовски мерки за сигурност. По официална информация на Пристанището на 25-ти октомври (сряда) между 7:30-8:00 часа сутринта ще акостира пасажерският кораб „Golden Iris” на компанията „Mano Maritime” Ltd. Лайнерът за първи път посещава Бургас. На борда му са 793 пасажера и 330 души екипаж. Необичайното обаче са, че тук и друг път са акостирали пасажерски кораби, но досега не е имало толкова стриктни инструкции към медиите.

Проучване на БургасИНФО показа, че днес корабът е акостирал във Варна, а на официалната страница на пристанището в морската столица е посочено, че всички пасажери са от държавата Израел.

Заради посещението на кораба, от Пристанище Бургас предупредиха, че в сряда автомобилният достъп ще е само до паркинга на „Магазия 1”, а от там до Морска гара придвижването на медиите ще е пеш. От Пристанище Бургас обръщат внимание, че преминаване на загражденията няма да се допуска, а с червен шрифт предупреждават, че е забранено използването на дронове и същите ще бъдат сваляни.