Ако обичате да четете и сте почитател на стиховете, но не на онези захаросани строфи, а на онези, концентирали в себе си мъдростта на битието, то значи премиерата на стихосбирката „Перила към небето” е точно за вас. Книгата на поетесата Наталия Недялкова, притежаваща едно от най-вдъхновяващите пера, е на 19-ти октомври от 18:00 часа в Дома на писателя в Бургас. Тя ще бъде представена в рамките на юбилейното 20-то издание на Есенните литературни празници.

Наталия Недялкова е поет, преводач и журналист от златното време на българската преса, когато хората се редяха на опашки, за да прочетат един от най-реномираните ежедневници.

Книгата „Перила към небето” е своебразно продължение на първата стихосбирка "Театъра на сенките".

Продължението включва творби, обединени около темата за Пътя на извисяването на човешкия дух и за онази сила, която ни дава опора дори, когато изкачването по стълбата към небето е стръмно, а самата тя е невидима. Пътят като една от основните метафори, преминаваща през прочита на различни епохи, религиозни и философски трактовки, литературни, музикални и художествени интерпретации. Пътят, предначертан свише, следвайки който, откриваш истинското си Аз и предназначението си. Криволичещият друм, по който търсим изгубеното време и митарстваме, мъчейки се да влезем два пъти в една и съща река. Стръмната Голгота, която всеки трябва да извърви сам, носейки кръста си, за да пребъде вечната му душа. Независимо от маршрута и времетраенето му, през това вълнуващо пътуване - нашия живот - ни очакват срещи с вечните сюжети за доброто и злото, възвишеното и низкото, светлината и мрака.... И всеки eдин живот, всеки изминат път, всяка сътворена творба добавя нов, по своему красив и оригинален нюанс към непреходното сюжетно многообразие, с надеждата да остави своя, дори и малка, следа...

Книгата се издава се с финансовото съдействие на Община Бургас. Издателството е „Либра скорп”, илюстрирана е от фотографите Татяна Байкушева и Божидар Цветков. Графичен дизайнер е Петра Лимоза.

Ако сте почитател на добрата поезия, елате на 19-ти октомври в Дома на писателя Бургас (до подземния паркинг).