Пресният паламуд изчезна от рибната борса “Краснодар” в Бургас. Има само замразен, по 10 лева килото. Сред прясната риба са само зарганът (12 лв/ кг) и сафрид /7 лв/кг), съобщава "Труд".

От “царя на морето”, който се бе появил около 17-и септември, няма и помен. Рибарите от дни наред излизат с празни мрежи.

“Мярна се тогава, но се разрази страшна буря в морето и той изчезна. Не се знае какво се е случило”, разкри Димитър Янчев от рибарското селище Ченгене скеле край Бургас.

В Ахтопол например са оптимисти и споделят, че положението не било трагично и ловят паламуд. Не като миналата година, когато морето било пълно, но все пак хващали

Както вече врели и кипели в рибарлъка предупредиха, лошото северозапазно време се очакваше да прогони паламуда. За подобен случай те разказаха – през 1982 г. пак започнали да ловят и се изпълнили с надежди за паламудена есен, но след 20 дневно разваляне на времето, паламудът изчезнал. Освен това, след като миналата година била с много богат улов, следвали две “гладни”.

Въпреки това, рибарите не губят надежда и чакат пасажите да се завърнат.