От времето на вземане на мярката за неотклонение „домашен арест“ на директора на ОУ „Христо Ботев“ Христо Радев, досега, са извършени са нови действия по разследването, съобщи прокурор Христо Колев пред журналисти. Прокуратурата смята, че по категоричен начин подкрепят обвинението.

Събрани са данни, че не само учениците, но и в училището са знаели за действията на директора. „Разпитани са учители, които са потвърдили тези факти, било им ясно това негово поведение от миналата и тази година. Става въпрос за деца, които споделят на най-близките хора – родители и учители. Родителите не са обърнали внимание, неглижирали са въпроса, това са направили учителите. Едва сега, след намесата на прокуратурата, те са имали смелост да го заяват, което е отразено в протокилите по делото.“, каза още прокурор Колев.

Припомняме, че днес Окръжният съд в Бургас гледа протеста на прокуратурата срещу домашния арест на Радев. Съдът реши да остави същата мярка за неотклонение.

Директор Радев заяви, че е доволен от това, че ще продължи да бъде под домашен арест. Той каза, че няма претенции за показанията, дадени от една бивша и една настояща учителка, защото те са предали това, което деца са твърдели. "Те не твърдят, че аз съм извършил нещо такова, а че деца са им казали. Напълно отричам твърденията на прокуратурата, че учители са знаели от 1 година. Защо не са го казали тогава? Аз съм разбран човек, търсят ме малки и големи. Уважаван съм в селото“, каза учителят, който е дългогодишен директор на училището в Ново Паничарево.