Илко Тонев от Харманли, известен с прякора Гаргамел, който беше задържан за зверския побой на млада жена край Бургас в началото на лятото, а после освободен срещу парична гаранция и забрана да напуска страната, не е спазил нито едно от наложените му ограничения. Той е излязъл от България и избягал в Холандия, като не е платил и гаранцията си, съобщиха за БургасИНФО от прокуратурата, откъдето наблюдават случая.

Издадена е била веднага Европейска заповед за арест и той е бил задържан в Хага преди дни. Сега се очаква холандската правораздавателна система да предаде мъжа на българските власти.

Припомняме, че той беше пуснат на 3-ти юли, като причината беше, че тогава изтичаха 72 часа от задържането под стража, наложено от прокуратурата. През този период трябваше съдът да му определи мярка за неотклонение, но Тонев беше в болницата със счупени прешлени и в това състояние не можеше да бъде в ареста.

Младата жена по това време беше в изключително тежко състояние, след като дни наред й е бил нанасян побой, докато двамата с Илко са били в хотели в Равда и Китен.

Илко изсипал от колата си Маргарита пред болницата, след което цялата полиция беше вдигната на крак за издираването му. При задържането му в хотел в Китен, той скочи от втория етаж, откъдето бяха и неговите травми.