Актьорите от най-хитовият игрален филм – XII “A” зарадваха своите фенове днес в Cinema City Bulgaria. Десетки почитатели се тълпяха да си направят селфи с Амбициозната - Велислава Костадинова, Металиста - Калоян Минев, Ицака - влогъра Христо Стефанов и забавният хулиган Ангел - ММА спортистът Марио Шиков.

XII “А“ е дългоочакваното продължение на един от най-гледаните български филми през 2016-та година – XI “A”. Както първата, така и втората част, проследяват ежедневните борби и проблеми на съзряващите гимназисти и обкръжението им. Огромният интерес към XI “A”, с близо 100 000 зрители, провокира създаването на XII “A”, с чиито персонажи и житейски ситуации може да се асоцира всеки от нас.

Калоян Минев е на 21, но това не му пречи да влезе в ролята на Бранимир във филма. Металист, мъжкар и голям непукист - такъв е Бранимир, а в действителност Калоян е усмихнат и щур. Учи в класа на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Преди това пък в Националната гимназия за приложни изкуства със специалност Художествена дърворезба. Обича екстремните спортове, кара сноуборд, BMX, Mountain Bike, а и се е занимавал с Parkour.

Велислава Костадинова също е от класа на Стефан Данаилов със специалност актьорство за драматичен театър. Във филма влиза в ролята на Дара и завладява екраните с ролята на "Амбициозната". Велиславава наследявява уникален талант от своята баба - известната народна певица Гуна Иванова и се занимава професионално с музика заедно със своята сестра Ива Костадинова.

ММА-боецът Марио Шиков прави силна роля, превъплътяввайки се в хулигана Ангел. За филма е трябвало да качи 8 килогама, призна той пред репортер на БургасИнфо и дори издаде тайната си как го е постигнал - с консумацията на много месо, картофи и тренировки в залата. "Аз и сега съм силен, макар и отслабнал, ето ще покажа", похвали се той и си съблече якето, за да позира с бицепсите си. Сега почти е успял да възвърне спортната си форма и с радост позираше пред камерата, показвайки снимка с формата, която цели. Разказа и как е спечелил ролята - явил се на кастинг и просто казал, че обича публиката. Това показа и днес пред кино залите, като обръщаше персонално внимание на всеки.

Христо Стефанов, известен повече като Icaka е влогър, който прави видеа на gameplay теми. Icaka учи в НАТФИЗ и е театрален актьор. Феновете на филма си правеха селфи със всички актьори, но ролята тази вечер на Ицака бе по-трудна, тъй като повечето желаеха той да каже нещо нааживо в техните канали. Оказа се, че влогърите са новите рок-звезди на 21-век. "За мен интернет ми доставя толкова удоволствие, колкото и театъра и съчетавам".

"Здравейте, аз съм Ицака на живо от Синема Сити в Бургас".